De paashaas is verdwenen

Vliegje

KWB Zichem gaat op zoek naar de paashaas, als alternatief in coronatijden! “De paashaas is verdwenen” is een zoektocht naar de paashaas. Deelnemen is gratis. De start ervan is aan de watermolen, Pater Richard Van de Wouwerstraat 15 te Zichem. Deze wandeltocht is een leuke en laagdrempelige activiteit voor gezinnen. Aan de hand van 7 borden leggen de deelnemers een knotsgekke zoektocht van ...

KWB Zichem gaat op zoek naar de paashaas, als alternatief in coronatijden!
“De paashaas is verdwenen” is een zoektocht naar de paashaas.
Deelnemen is gratis. De start ervan is aan de watermolen, Pater Richard Van de Wouwerstraat 15 te Zichem.
Deze wandeltocht is een leuke en laagdrempelige activiteit voor gezinnen. Aan de hand van 7 borden leggen de deelnemers een knotsgekke zoektocht van maximaal 4km af naar de paashaas. Op elk bord vinden de deelnemers een QR-code.
Als ze die met de smartphone scannen, krijgen ze een audiofragment van een paashaasverhaal te horen en een leuke opdracht. Op het einde van de tocht hebben de deelnemers heel het verhaal beluisterd.
Op het programma staat een verhaal voor -8 jarigen waarin de paashaas op de noordpool belandt en de kinderen hem moeten helpen weer thuis te geraken. De +8 jarigen moeten de paashaas bevrijden nadat die werd ontvoerd.
De verhalen werden ingesproken door Pieter Embrechts.
Langs het parcours liggen tevens 20 paaseieren verstopt. Telkens dient daar een kleine opdracht, hetzij praktisch, hetzij theoretisch te worden volbracht. Het antwoord op de theoretische vragen kan via mail worden doorgestuurd aan KWB Zichem.
Uit alle juiste antwoorden worden er 20 winnaars getrokken. Zij krijgen elk een prijs thuis bezorgd.
Met deze paaswandelingen biedt KWB-Zichem kinderen en ouders op een leuke en veilige manier plezier en afleiding in eigen buurt. Zeker in een tijd waarin het vrijetijdsaanbod beperkt is, is deze tocht een fijn en waardevol initiatief.
De KWB van Zichem hoopt zo met Pasen zoveel mogelijk mensen uit hun kot te krijgen. De tocht is buggy- en rolstoelvriendelijk. Deelnemen kan van 1 t/m 30 april.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Watermolen
Pater Richard Van de Wouwerstraat 15, 3271 Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
rsca2000@scarlet.be
Fax: 0475/419202