Ballet Dommage: MELVIUS! (locatieproject)

Drie dagen lang dwaalt de legende van 'MELVIUS!' door de straten van Scherpenheuvel_Zichem. Rampspoed beheerst de menigte! Een volgestapelde parade doolt rond het marktplein, een bode scandeert de hoop en een tienkoppig koor bezingt genade in uw voortuin. Kommer en kwel - gratis en voor niets! Met 'MELVIUS!' speelt Ballet Dommage een catastrofaal spektakel in alle hoeken van onze stad, waarbij ...

Drie dagen lang dwaalt de legende van 'MELVIUS!' door de straten van Scherpenheuvel_Zichem. Rampspoed beheerst de menigte! Een volgestapelde parade doolt rond het marktplein, een bode scandeert de hoop en een tienkoppig koor bezingt genade in uw voortuin. Kommer en kwel - gratis en voor niets!

Met 'MELVIUS!' speelt Ballet Dommage een catastrofaal spektakel in alle hoeken van onze stad, waarbij bijzondere ontmoetingen met buurtbewoners centraal staan. Geïnspireerd door het wagenspel toert het theatergezelschap een maand lang rond. Met decors hangend aan fietsen en karren vertrekken ze in Leuven en trekken ze door het Hageland tot eindhalte Genk. Als een rijdend kunstwerk verbazen ze de voorbijgangers. Na een dag reizen, houden ze halt in dorp of stad. Hier verblijven ze enkele dagen, verrassen de bewoners met interventies en spelen een spektakel op het plaatselijke dorpsplein of een groot veld. Nadien trekt de fietskaravaan verder.

Ballet Dommage is het avontuurlijke theatergezelschap van Katrien Valckenaers en Maxim Storms. Ze onderzoeken hoe experiment en toegankelijkheid samen kunnen gaan in een vaak fysieke, beeldende theatertaal. 'MELVIUS!' wordt een absurdistisch locatieproject waarin het publiek deel wordt van de belevenis.

Programma:

Dinsdag 10 september: aankomst van de acteurs met vier grote, overvolle fietsen in Scherpenheuvel-Zichem. Rond 16 uur startmoment bij de Basiliek van Scherpenheuvel. 's Avonds aanbelacties in de stad.

Woensdag 11 september: theatrale interventies op diverse locaties in Scherpenheuvel-Zichem.

Donderdag 12 september: voorstelling MELVIUS! (vanaf 6 jaar) om 19u30 op de werf achter parking stadhuis (August Nihoulstraat 13-15). Toegang is gratis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
GC Den Egger
August Nihoulstraat 74, 3270 Scherpenheuvel
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €