Welkom op de website van Scherpenheuvel Zichem

Laatste nieuwsNieuwsberichten

Publieke inspraak over het plan-MER voor de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 (PL0259)

Strommgebiedbeheerplannen 2022-2027

Van 19 april 2019 tot en met 18 juni 2019 kan iedereen de kennisgevingsnota inkijken en opmerkingen geven. U kunt daarbij de milieueffecten aangeven die volgens u moeten worden onderzocht en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kunt u voorstellen formuleren voor locatie- of inrichtingsalternatieven.

Meer info

Meer info

Tersana: bodemsaneringsfonds voor de garage-, carrosserie- en landbouwmachinesector

Tersana bodemsaneringstocht

Het fonds werd in december 2018 door de Vlaamse Regering erkend. Door deze erkenning kunnen bedrijven uit de sector, die geconfronteerd worden met bodemverontreiniging, hun saneringsplicht overdragen aan Tersana.
De bedrijven genieten dan een financiële tussenkomt vanuit de overheid en kunnen hun saneringszorg overlaten aan de deskundigen van Tersana. Dit is niet alleen van belang voor bedrijven maar ook voor eigenaars van gronden waar in het verleden een dergelijke activiteit  uitgevoerd werd die tot bodemverontreiniging kon leiden.

Meer info

Politiehuis en wijkpost PZ Demerdal-DSZ gesloten op dinsdag 23 april 2019

server

Omwille van serververnieuwing zal het politiehuis in Diest en de wijkpost in Scherpenheuvel-Zichem op dinsdag 23 april 2019 gesloten zijn van 6.00 uur tot 22.00 uur.

De interventieploegen zullen hun werk kunnen blijven doen, maar het zal niet mogelijk zijn om klachten en/of aangiftes te acteren in het politiehuis in Diest of in de wijkpost in Scherpenheuvel-Zichem. Beide gebouwen blijven die dag gesloten. Het telefonisch onthaal in de hoofdpost blijft wel bemand.

Meer info

Buitenspeeldag

Op woensdag 24 april 2019 is er geen excuus om binnen te blijven, want dan is het Buitenspeeldag!

De jeugddienst organiseert tussen 13u en 17u een heleboel activiteiten op het grasveld achter zaal De Keyt in Messelbroek. We voorzien voor elk wat wils. Een kleuterhoekje voor de kleinsten, een pannakooi voor de sportievelingen, de touwenpiste of een rappel vanaf het dak van de Keyt voor de avonturiers en vele andere activiteiten zoals springen op springkastelen, rijden op gekke fietsen, boogschieten, circusinitiatie, enz.

Meer info

Infosessie isoleren van platte en hellende daken op 24 april

We nodigen je graag uit voor de infosessie op woensdag 24 april 2019 om 19u30 over het isoleren van platte en hellende daken. Deze infosessie vindt plaats in het gemeentehuis van Scherpenheuvel-Zichem. Meer info en inschrijven kan via deze link 

Meer info
Alle nieuwsberichten

uit-logo  in Scherpenheuvel-Zichem

Alle activiteiten