Welkom op de website van Scherpenheuvel Zichem

Laatste nieuwsNieuwsberichten

Brandfase rood voor bos- en natuurgebieden, ook het Merode-gebied.

Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de bos- en natuurgebieden. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden. Het Agentschap Natuur en Bos heeft dan ook code rood ingesteld voor de bos- en natuurgebieden. 

Volgende richtlijnen zijn van kracht: verboden te roken, verboden vuur te maken en kinderen enkel onder begeleiding in het gebied. 

Voor onze gemeente heeft dit betrekking op het Merode-gebied. Deze richtlijnen worden door middel van bordjes uitgehangen aan de toegang tot het gebeid.

Meer info

Verbod op op het houden van kampvuren en alle open vuren op het grondgebied wegens aanhoudende droogte.

De aanhoudende droogte veroorzaakt brandgevaar. Burgemeester Manu Claes heeft daarom beslist een verbod op het houden van kampvuren en alle open vuren in te stellen op het grondgebied Scherpenheuvel-Zichem. Dit verbod gaat in op woensdag 4 juli 2018. 

Meer info

Het is weer kermis in de stad!!

Voor veel plezier en een zakje lekkere oliebollen kan je van 21/07/2018 t.e.m. 30/07/2018 terecht in het centrum van Scherpenheuvel-Zichem voor de jaarlijkse kermis.

Meer info

Verkeersmaatregelen tijdens de jaarlijkse kermis in Scherpenheuvel.

Bericht aan handelaars, inwoners en bezoekers van Scherpenheuvel-centrum: verkeersmaatregelen tijdens de jaarlijkse kermis.

Tijdens de kermisperiode zijn er verschillende verkeersmaatregelen van kracht.
Een overzicht van deze maatregelen vindt u hieronder. Gelieve er rekening mee te houden dat er binnen de afgesloten gebieden ook niet mag geparkeerd worden. De bevoorrading van de handelszaken kan dus enkel buiten deze periodes gebeuren.

Meer info

Ziekte van Newcastle: verbod op het overdragen van bepaalde vogelsoorten

Het Voedselagentschap heeft op 29 juni tijdelijke maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte van Newcastle een halt toe te roepen.

Meer info
Alle nieuwsberichten

uit-logo  in Scherpenheuvel-Zichem

Alle activiteiten