Welkom op de website van Scherpenheuvel Zichem

Laatste nieuwsNieuwsberichten

Dag van de Jeugdbeweging op 19/10

Op vrijdag 19 oktober ’18 is het de ‘Dag van de Jeugdbeweging’.

De jeugddienst organiseert daarom tussen 18u00 en 21u00 enkele leuke activiteiten aan De Hemmekes in Zichem. Alle lokale jeugdbewegingen zijn welkom!

Meer info

Opvangcentrum Peeterskasteel blijft open tot 30 juni 2019.

Het opvangcentrum voor vluchtelingen in het Peeterskasteel in Scherpenheuvel bestaat sinds november 2015 en zou zijn deuren sluiten op 30 september 2018. De ministerraad besliste nu  om het opvangcentrum alsnog open te houden en dit tot 30 juni 2019. Caritas International bereidt zich voor op het heropstarten van hun werking.

Meer info

Energiecoöperanten gezocht voor zonnepanelen op de Hemmekes

Zonnepanelen op De Hemmekes

Het eerste project van HagelandStroomt in samenwerking met de stad is de installatie van zonnepanelen op het dak van De Hemmekes. De installatie is toegewezen aan de energiecoöperatie Ecopower. Gedurende 20 jaar zal de stad goedkopere stroom aan kunnen kopen in ruil voor het ter beschikking stellen van het dak. Iedereen kan mee participeren in dit project door één of meerdere aandelen te kopen van Ecopower. In totaal zijn 160 aandelen nodig om het project te financieren. Eind september waren er reeds 75 aandelen aangekocht.

Meer info

Infosessie provinciale groepsaankoop PV-panelen

Op donderdag 8 november kan je naar een infosessie over de groepsaankoop PV-panelen. Samen met vier lokale partners, IGO, Pajopower, 3Wplus en De Kringwinkel Hageland, selecteerde de provincie enkele aannemers. Ze kregen hierbij steun van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen. Op die manier zet de provincie en haar partners een kwalitatieve uitvoering en correcte prijs voorop. Door te werken met lokale aannemers en installateurs wordt de lokale economie ondersteund. 

Meer info

Hulp nodig bij jouw bosbeheer? Het Steunpunt Bos staat voor je klaar!

Provinciaal Steunpunt Bos

Ben jij in het bezit van bos, of wil je graag een stuk bos aanleggen? Heb je vragen over de keuze van de ‘juiste’ boomsoort, de uitvoering van beheerwerken,  de aanvraag van een kapmachtiging, de opmaak van een beheerplan? Een team van medewerkers van het Steunpunt Bos helpt je graag op weg.

Meer info op www.vlaamsbrabant.be/steunpuntbos

Meer info
Alle nieuwsberichten

uit-logo  in Scherpenheuvel-Zichem

Alle activiteiten