Welkom op de website van Scherpenheuvel Zichem

Laatste nieuwsNieuwsberichten

Openbaar Onderzoek stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027

Openbaar onderzoek volvanwater

Van 15.09.2020 tot en met 14.03.2021 kunt u uw mening geven over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. U kunt de documenten nalezen op www.volvanwater.be en uw mening en suggesties geven via een inspraakformulier.

Meer info

Kom op tegen kanker!

azalea

Bestel je azalea online

Het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker zal er deze editie anders uitzien. Door de coronacrisis zal je de trouwe vrijwilligers niet vinden aan de supermarkten, op de markt in Scherpenheuvel en op het containerpark om azalea’s te verkopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Kom op tegen Kanker gaat van 1 tot 20 september voluit voor een onlineverkoop van de plantjes op plantjesweekend.be.

Meer info

Code geel in bos- en natuurgebieden

Gezien de aanhoudende droogte heeft het Agentschap Natuur en Bos beslist om de risicofase voor natuurbranden op te schalen van code groen naar code geel voor haar natuurgebieden in Vlaams-Brabant. Wees voorzichtig!

Meer info

19 september: world cleanup day

Op 19 september wordt opnieuw in meer dan 150 landen zwerfvuil opgeruimd. Ook de stad Scherpenheuvel-Zichem doet mee!

Organiseer jij naar aanleiding van World Cleanup Day een opruimactie? Registreer je actie en neem contact op met de dienst milieu voor gratis materiaal.

Meer info

Wekelijkse markt in Averbode

Markt Scherpenheuvel

Je kan binnenkort ook in Averbode terecht voor een wekelijkse markt. Vanaf 6 oktober stallen de marktkramers elke dinsdag namiddag hun koopwaar uit op het Sint-Jansplein.

Meer info
Alle nieuwsberichten

uit-logo  in Scherpenheuvel-Zichem

Alle activiteiten