Welkom op de website van Scherpenheuvel Zichem

Laatste nieuwsNieuwsberichten

Vormingsaanbod 'Goed Gevormd!' - Brandpreventie- en bestrijding

De jeugddienst organiseert vanaf 2017 een open vormingsaanbod voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Iedereen die geïnteresseerd is in een bepaalde vormingssessie, kan hieraan deelnemen. Ongeacht of je actief bent in het jeugdwerk binnen de gemeente of niet.

Meer info

Fietssuggestiestroken in Zichem.

Het Agentschap Wegen en Verkeer brengt fietssuggestiestroken aan in Zichem tussen het station en de rotonde. Het eerste deel (tussen het station en de kerk) werd reeds uitgevoerd; het tweede deel volgt nadat de toplaag van het wegdek tussen de kerk en de rotonde vernieuwd is. Eén van de volgende dagen volgt het opnieuw aanbrengen van de deels door de stroken bedekte zebrapaden en de aanduiding van de zone 30 op het wegdek.

Meer info

Ligt jouw perceel in jachtgebied?

Jager

Heel wat tuinen of andere eigendommen liggen in jachtgebied, zonder dat de eigenaars daar zelf van op de hoogte zijn. Via www.geopunt.be kan je dit nakijken en eventueel jouw perceel laten 'uitkleuren'.

Meer info

Wielerwedstrijd Dwars door het Hageland op 5 augustus: verkeersmaatregelen.

Op zaterdag 5 augustus passeert de wielerwedstrijd "Dwars door het Hageland" in Scherpenheuvel-Zichem.

De koers komt vanuit Rillaar onze gemeente binnen via Hoensberg - Houwaartstraat - Oude Tiensebaan om zo richting Bekkevoort te gaan. In deze straten geldt er die dag een parkeerverbod van 9u tot 15u.

Meer info

Openbaar onderzoek Orange Belgium voor het plaatsen van 2 zendmasten

Orange Belgium heeft een aanvraag ingediend voor het plaatsen van 2 zendmasten. De aanvraag heeft als adres August Nihoulstraat 74 te 3270 Scherpenheuvel-Zichem met als kadastrale gegevens 1ste afdeling Scherpenheuvel, sectie A nr. 254L.

De aanvraag ligt van 28.07.2017 tot en met 26.08.2017 ter inzage bij de gemeentelijke dienst ruimtelijke ordening, op volgend adres : August Nihoulstraat 13 - 15 te 3270 Scherpenheuvel-Zichem.

Meer info
Alle nieuwsberichten

uit-logo  in Scherpenheuvel-Zichem

Alle activiteiten